onsdag 9 oktober 2013

Du kan amma här!

Idag har Amningshjälpen lanserat kampanjen Du kan amma här! över hela Sverige. I Malmö fanns jag tillsammans med en annan tjej från Amningshjälpens Skånegrupp på Kafé Agnez och pratade med folk och bjöd på fika i form av kaffe eller te och chokladboll. Mycket uppskattat! Alla vi pratade med var väldigt positiva till amning och till offentlig amning. Många av dem kunde inte förstå att det skulle behövas en sån här kampanj, vilket ju kan ses positivt. Speciellt de två ammande mammorna som aldrig upplevt att någon ogillat deras offentliga amning. Sånt gör mig glad ända in i själen!

När vi suttit på kaféet ett par timmar så gav vi oss ner på stan för att prata om kampanjen på olika fik och restauranger. Alla utom ett ställe tog emot material och visade intresse för att sätta upp det. På några ställen bad de att få återkomma eftersom de ville prata med sin chef först och på några ställen sa de ja direkt. De fik/matställen som är med i kampanjen kommer med på en lista på Amningshjälpens hemsida, en lista över amningsvänliga ställen.

Jag kan varmt rekommendera Redfellas på Hansacompagniet, Kafé Agnez på Agnesgatan 11 samt Te och Kaka på Stora Nygatan 36, dessa tre svarade ja direkt. Samtliga ligger i Malmö.

Återkommer med mer om denna kampanj när vi varit i Lund också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar